Art of Unification kolekcija

Pružanje prilika i mogućnosti mladima iz BiH je uvijek bio jedan od najvećih prioriteta Funky Guerrille. Nismo mogli da nađemo bolji način da to uradimo od organizovanja umjetničkog kampa za mlade kreativce iz cijele Bosne i Hercegovine kako bi se okupili na jednom mjestu i zajednički radili na svojim autorkim ilustracijama. Rezultat koji smo dobili je fantastičan i pretočen u kolekciju Art of Unification. Umjetnički kamp pružio je priliku mladima da kreativno eksperimentišu, nauče više o digitalnoj izradi ilustracija, ali i po prvi put sarađuju sa biznis sektorom. Ali je bio i mnogo više od toga, bio je prilika za saradnju i pokazao da samo zajedno možemo uraditi više.

„Art of Unification“ projekat je koji je provelo Udruženje Most, a dio je reginalnog projekta „Divided Past Joint Future“ koji provodi OKC Banja Luka, a finansira Evropska unija. Jedna od aktivnosti projekta je bio i umjetnički kamp „Art Bootcamp“ koji je u Gradišci okupio 15 mladih umjetnika iz Bosne i Hercegovine. U Funky Guerrilla je kao partner na ovom projektu podržao ovu ideju i pružio priliku mladim ljudima da se izraze i svoju ilustraciju predstave kroz jedinstvenu urbanu kolekciju majica.

Ilustracije i motivaciju iza svake od ilustracija možete pogledati na: https://funkyguerrilla.com/product-tag/art-of-unification/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *